Ställa in cykeln? Varför?

Skrivet av: CAPA Karlstad

Att köpa cykel kan upplevas som ”svårt”. Det finns olika märken, olika sorts cyklar, olika färger och de kostar även olika mycket eller lite.
Detta är Micke. Egenföretagare och en i gänget som ska göra Värmlandsklassikern, en grundligare presentation av Micke kommer snart.

Micke är inte en van cyklist, så han gjorde han tog hjälp när det var dags att handla cykel.  Ta hjälp för att hitta rätt i ”djungeln” med cyklar. Det viktiga är att cykeln ”passar” sen går det att göra ”finjusteringar”, men är cykeln för stor eller för liten blir upplevelsen för dig som köper cykeln inte bra.
  Här ser vi Micke och Mats på Team Sportia som testar olika modeller av cykelskor och vilken modell Micke bestämde sig för.

Varför ställa in cykeln?
Den enkla förklaringen är att en Bike-fit får dig att sitta bättre, att få en komfortabel sittställning. Sitter du ”dåligt” får du en kraftförlust när du trampar, du kan känna obehag, och du blir lättare skadad. Det går att skriva mycket text och göra det svårt och avancerat men vi vill inspirera dig som läser. Gå till en kunnig butik, ta hjälp. Det är inte ”svårare” än så.

En Bike-fit optimerar ditt sätt att sitta på cykeln, små justeringar kan göra en stor skillnad. Pedal klossar ska ställas in, en korrekt sadelposition i höjd och längd ställs in, styret justeras. Det är några av detaljerna som du får hjälp med.
 Anders justerar sadeln i både höjd- och längd led

 Micke hoppar upp på cykeln, testar inställningar och känner efter

En Bike-fit kan göras på olika sätt. Detta är en enklare Bike-fit, det borde alla göra när man köper cykel. Micke fick bland annat sadeln inställd, styret justerat, cykelskorna justerade utefter hur han trampar. Nu är det dags att äntligen för Micke att ge sig ut och cykla. Den 6 juni är det dags för Två Sjöar runt, den första delen för gänget i Värmlandsklassikern.