Karlstadsimmet

Karlstadsimmet arrangeras i Mariebergsviken i centrala Karlstad. Här är vattnet behagligt varmt och lugnt – inget strömmande vatten eller stora vågor. Banan kommer att separeras från ev småbåtstrafik med hjälp av bojar och kanoter/kajaker i vattnet. Det kommer självklart finnas funktionärer i båtar runt banan. Allt för er deltagares trygghet och säkerhet. Det är även en publikvänlig bana, simmarna passerar t ex bryggorna vid Orrholmens badplats. Start och mål sker preliminärt från Mariebergsskogen. Solen skiner ju alltid i Karlstad så vi tror Karlstadsimmet kommer bjuda på en härlig upplevelse för både deltagare och publik.

Karlstadsimmet har två distanser att välja på 1500 meter eller 3000 meter med dam- och herrklass i varje. Du väljer själv simsätt – crawl eller bröstsim, kanske växla mellan simsätten? Alla är välkomna!

Vi värnar om säkerheten och kommer ha funktionärer i båtar runt banan men du deltar på egen risk och måste vara över 16 år och kunna simma den distans du valt. Våtdräkt är obligatoriskt.

Välkommen till Karlstadsimmet!

Mattila Ski Marathon

03 Feb, 2019

Två sjöar runt

06 Jun, 2019

Karlstadsimmet

30 Aug, 2019

Karlstad TrailRun

09 Nov, 2019